steun ons

Trials

Algemene ROUTE INFORMATIE

Mountainbikeroute (BLAUW)

De blauwe route vormt de basis van het Vlaardingse parcours. De circa 10km lange lus bestaat bijna geheel uit singletracks (smalle slingerende paden, specifiek voor mtb-gebruik). Op verschillende punten zijn kunstmatige heuvels gevormd of is de omgeving optimaal benut om hoogteverschil te creëren. Langs de hoofdroute zijn technical trail features (TTF’s):  technisch uitdagende secties voor de gevorderde rijder. De TTF's zijn voor ervaren rijders extra attractief en voor beginnende rijders makkelijk te omzeilen.

ROUTE INFORMATIE

BIKEPARKs (rood)

In aanvulling op de blauwe route zijn er op twee plaatsen mini bikeparks aangelegd: technisch uitdagende oefenparken die losstaan van de hoofdroute.

Het BikeparkNoord is een minipark en bevindt zich op ongeveer halverwege de route en bestaat uit één lijn, zonder hoogteverschil, met twee rock gardens (kunstmatig aangelegde rotspaden), een skinny (smalle balk waar je overheen rijdt) en een north shore (hoger gelegen pad op vlonders, zoals je die vindt op de North Shore in British Colombia). Dit minipark kan door verschillende niveaus gereden worden, omdat iedereen een bij zijn of haar niveau passende TTF kan uitkiezen.

Aan het begin van de blauwe route, nabij de Polderpoort, ligt het grotere BikeparkZuid met wat meer hoogteverschillen. Het omvat een aantal lange north shores, rock gardens,  enkele twistbacks en jumplijnen. Voor het (leren) springen zijn deze jumplijnen ideaal. Wanneer een beginnende springer de ‘B-line’ (gelegen langs de blauwe route na paal 3) onder de knie heeft, biedt de ‘Mini Moke’ de volgende stap met twee tables, kombochten en een pumptrack. Daarna volgt de ‘Leen Droppert’ met een steile roll in en een aantal rolbare doubles en een optionele moeilijkere roll in met twee steile krappe bochten.  

jumline mini bikepark vlaardingen

plattegrond

De blauwe en de rode routes vind je op deze plattegrond. De paalnummers die onderweg op de routepalen staan, zijn in de rode cirkels aangeduid. De startlocatie (het parkeerterrein bij de Polderpoort) is bij paal 1.

Hieronder kunt u de plattegrond inzien

mtbparcoursbroekpolder.pdf